Terapija protiv pojačanog znojenja

terapija protiv znojenja

Pored toga što stvara nelagodan osećaj, znojenje je, ponekad, iz esteskih raloga vrlo nelagodno. Problem ne predstavlja uobičajeno znojenje za hlađenje organizma, prilikom termoregulacije, već prekomerno znojenje, nezavisno od godišnjeg doba, temperature i ostalih vremenskih prilika, stručno – HIPERHIDROZA.

Mnoge studije su potvrdile učinak botoksa u terapiji protiv pojačanog znojenja. On deluje tako da privremeno blokira provodljivost nervnih završetaka koji deluju na stimulaciju znojnih žlezda.

Važno je naglasiti da ovaj tretman ne leči hiperhidrozu, već samo eliminiše prekomerno znojenje u trajanju od 6 meseci. Tretan se može ponoviti, ne više od 2 puta godišnje.

Kako izgleda procedura?

Pre same procedure se nanosi anestetik na željenu regiju. Procedura podrazumeva 10 do 15 malih uboda finim iglicama u predelu regie koja se tretira. Ova terapija je posebno indikovana za pazušnu regiju. Učinak botoksa ispoljiće se za 3 do 7 dana.

Neposredno posle tretmana ne preporučuje se nanošenje kozmetičkih preparata u vidu dezodoransa ili stika.

Trajanje procedure: 45 minuta

Cena: 350€

PODELI
Prethodni tekstoviMezoterapija
Sledeći tekstoviKorekcija bora
dr Maja Jevdjević
Srećna sam što je nakon svih ovih godina rada, usavršavanja i napredovanja, uz vaše poverenje Glamour ispunio svoj cilj. Postao je prepoznatljivo mesto prijatnog, opuštajućeg ambijenta, dizajniranog za postizanje harmonije uma, duha i tela. Hedonistička oaza gde se prepuštate umeću našeg stručnog tima lekara i kozmetičara koji vam pružaju zadovoljstvo uspešnog lečenja i negovanja lica i tela, relaksiraju vas, smiruju vaše misli i osnažuju vaš duh i telo.

OSTAVITE ODGOVOR