рсд
No products in the cart.

Blog

Šta je mezoterapija i kada se radi?

Antiaging je sfera medicine koja napreduje svakodnevno i postaje značajan deo života žena i muškaraca modernog doba. Njene metode ne samo da brišu tragove godina sa našeg lica, već i pozitivno tiču na naše psihičko i fizičko zdravlje. Jedna od značajnijih metoda sa širokom primenom u ovoj sferi je definitivno mezoterapija. Otkrivena je još davne 1952., a koja je njena uloga u estetskoj medicini i do kog stadijuma se razvila pročitajte u ovom blogu.

Mezoterapija je medicinska, nehirurška metoda kojom se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, anioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože – mezoderm, po kojem je i dobila ime. Kao što je poznato, hijaluronska kiselina je neizostavni sastojak mnoštva estetskih tretmana, pa i ovog, a sve što treba da znate o njoj pročitajte ovde .

 

Šta je mezoterapija i kako deluje?

Kako smo malo pre spomenuli, ovom metodom se direktno u središnji sloj kože ubrizgavaju aktivne susptance i vitamini koji podstiču generisanje ćelija fibroplasta odgovornih za stvaranje hijalurona u koži. On je zaslužan za elastičnost koja tokom godina zajedno sa njegovom količinom opada, stvara bore i narušava tonus. Pored toga što ovaj prirodni sastojak našeg organizma regeneriše tonus, on vezuje i molkeule vode, pa zato ima veliki uticaj na hidrataciju kože i preporučuje se osobama sa suvom kožom.

 

Kada treba početi sa mezoterapijom?

Ne postoji starosna granica za primenu ove metode, dakle, vreme je uvek pravo! Naša preporuka je da joj se okrenete negde oko tridesete godine kada dolazi do pojave prvih vidljiviijh bora i nepravilnosti. Zašto? Zato što mezoterapija ne samo da ublažava vidljive tragove, već usporava starenje kože i pruža joj najbolju moguću negu. Vaša koža biće jedra, sveža i hidrirana.

Ono što je bitno je da se koncentracija sastojaka u mezotepijskom koktelu određuje u odnosu na potrebe svakog pacijenta pojedinačno, pa je zato pre početka ove procedure potrebno obaviti pregled i konsultacije sa specijalistom estetike. Doktorka Maja vam uvek stoji na raspolaganju za sve savete i informacije o samim brendovima koji se koriste prilikom mezoterapije, a sve što treba da uradite je da zakažete svoj termin.  🙂

 

Na kojim regijama se primenjuje mezoterapija?

Njena primena je široka, pa se primenjuje na licu, teli i kosi.

  • Lice, vrat, dekolte i šake – Primenjuje se kao preventiva, kod prvih znakova starenja. Ovakvom procedurom odlaže se starenje kože. Tretman je izuzetno dobar za negu suve, dehidrirane kože. Preporučuje se i onima čija je koža ostarila zbog godina, sunčanja, umora i kombinuje se odlično sa svim drugim procedurama, naročito sa hemijskim pilinzima. Takođe uspešno uklanja podočnjake i ublažava različite pigmentacije.
  • Mezoterapija tela – lečenje celulita, zatezanje kože stomaka, kolena, nadlaktica, unutrašnje strane butina, kao I rešavanje proble strija
  • Mezoterapija kose – aplikacija lekovitih koktela radi sprečavanja opadanja kose, poboljšanja kvaliteta već postojeće i stimulacije rasta nove. Pogledajte video u kojem doktorka Maja govori o ovoj vrsti primeni mezoterapije.

 

Kako izgleda tretman i koliko ih je potrebno za vidljive rezultate?

Sama procedura mezoterapije vrlo jednostavna i potpuno bezbolna. Aktivne supstance se vrlo tankim, mikroiglicama ubrizgavaju direktno u kožu nakon čega nema vidljivih znakova iritacije, niti crvenila i pacijent može bez problema da nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Samo trajanje tretmana je oko 30 minuta.

 

Kada govorimo o broju tretmana, oni se razlikuju u zavisnosti od regije koja se tretira. Radi postizanja maksimalnih rezultata tokom tretiranja, lica, vrata ili dekoltea preporučujemo 3-4 vezana tretmana jendom nedeljno, a 6-8 kontinuiranih tretmana kada je u pitanju mezoteapija tela.

Brz način života, posledice trudnoće, tragovi sunca na koži, smanjeno kretanje i godine je moguće izbrisati ukoliko im se posvetite adekvatno i na vreme. Investirajte u sebe i svoje zdravlje, jer će vam koža biti zahvalna, a odraz u ogledalu koji ćemo zajedno kreirati ćete sa sigurnošću obožavati. 🙂

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama