рсд
No products in the cart.

Blog

Šta je hijaluron i kako se primenjuje?

Hijaluron je definitivno termin koji prečesto srećemo na internetu, društvenim mrežama, reklamama. Obično se povezuje sa mladalačkim izgledom i potencira kao sastojak koji čini čuda, a možete ga pronaći u većini kozmetičkih preparata. Da li zapravo znate šta je hijaluron?

Pre svega, hijaluron je potpuno prirodna supstanca. On je složeni šećer (polisaharid) koji se stvara u našem organizmu. Nalazi se u koži, očima, zglobovima, hrskavici, a u telu odraslog čoveka nalazi se oko 15 grama ove supstance.

Zašto je toliko značajan za našu kožu?

Primetili ste da s godinama vaša koža gubi elastičnost, postaje suvlja i naravno, stvaraju se bore. Razlog je upravo gubitak hijalurona koji je u našem organizmu najzastupljeniji na početku života. Eto odgovora zašto je bebina koža tako meka. 🙂

Kako nam hijaluron pomaže?

Osnovna uloga hijalurona je da vezuje vodu, a ovaj mali superheroj naše kože može upiti čak do hiljadu puta više od svoje težine što iznosi 6 litara po jednom gramu. Na ovaj način on obezbežuje čvrstinu u vezivnom tkivu, pa je koža hidrirana, meka i elastična.

Kako bi se sprečilo njeno ubrzano starenje potrebno je održati ovakvo stanje, pa je baš zato hijaluron glavni sastojak svih preparata i osnovni “alat” tretmana protiv starenja.

Da li treba da ga koristimo?

Naravno! Da li ste primetili kako vremenom vaše lice gubi oble konture i volumen, da mišići “padaju”, naročito posle 30. godine? Sve ovo možete usporiti i korigovati hijaluronom. Konstantna i pravilna nega pružiće vam da se svakog dana iznova zaljubite u svoj odraz u ogledalu.

Kada početi sa hijaluronskim tretmanima?

Preporučujemo da pratite stanje svoje kože i nakon prve pojave bora i gubitka volumena počnete sa tretmanima, jer što ranije krenete sa primenom ovog procesa, on može imati dugoročniji efekat. Ako počnete na vreme predupredićete njihovo produbljivanje i lakše ćete ih korigovati. Ako imate nedoumice, kontaktirajte nas kako bismo vas posavetovali i na pravi način odredili stanje vaše kože.

Šta su hijaluronski filteri i kako funkcionišu?

Dugogodišnja primena hijaluronskih filera u svrhe estetske medicine pokazala je odlične rezultate i jedna je od vodećih tehnika kada je reč o regeneraciji kože. Pomoću njih se uspešno nadoknađuje nedostatak hijaluronske kiseline u tkivu tako što se hijaluron ubrizgava direktno u dermis, nakon čega on ulazi ispod prvog sloja kože (epidermisa) i samim tim u krvotok organizma.

Njihova primena je višestruka, pa se tako koriste za:

 • popunjavanje bora
 • povećanje usana
 • podmlađivanje lica i vrata
 • podmlađivanje šaka
 • konturiranje obraza i jagodica
 • konturiranje i popunjavanje usana
 • konturiranje nosa i brade
 • osvežavanje ivice usana
 • bore na čelu i u korenu nosa
 • bore oko očiju
 • bore oko usana
 • nasolabijalne brazde (linije koje idu od baze nosa do spoljnjeg ugla usana)

 

Detaljnije o hijalurnskim filerima, različitivim proizvođačima i njihovom kvalitetu u svom IGTV-u ispričala je doktorka Maja Jevđević. Video pogledajte ovde 

Kako funkcioniše procedura?

Sigurni smo da ste odmah pomisli na to da li je bolna. 🙂 Budite bez brige, jer se pre samo tretmana na vašu kožu nanosi lokalni anestetik koji će vam ozbediti komforan tretman. Sam proces ne traje dugo (svega 30 min.), a rezultati su vidljivi odmah i mogu trajati narednih godinu dana. Nakon tretmana su moguće reakcije na koži poput privremenog crvenila, otoka, modrica ili osetljivosti na mestu gde je ubrizgan hijaluronski filer. Šminku ne bi trebalo nanositi narednih 12h. Ukoliko posetite kliniku Glamour sigurni smo da ćete se sa radošću iznova vraćati, jer će vam osmeh naše doktorke Maje dodatno ulepšati svaki trenutak. 🙂

 

Koža je naš najveći i najizloženiji organ i zato je potrebno maksimalno joj se posvetiti. Kako biste je adekvatno zbrinuli potrebno je samo da posetite Glamo kliniku, a sve ostalo prepustite našoj magiji.

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama