рсд
No products in the cart.

PRP

PRP tretman krvnom plazmom, Vampirski tretman, Tretman faktorima fasta iz vaše krvi… naći ćete ga pod raznim imenima. Jedno je sigurno, ovo je nešto najbolje što možete pružiti svojoj koži, a potpuno je prirodno!

PRP tretman koristi se u svim granama hirurgije, sportskoj medicini, i estetskoj medicini. Visoka efikasnost ove metode zasniva se na bogatoj koncentraciji trombocitnih faktora rasta, odnosno proteina koji imaju izuzetan efekat na stimulaciju regeneracije tkiva.

Šta je to PRP?

PRP (Platelet Rich Plasma) ili Plazma bogata trombcitima predstavlja jedinstvenu metodu koja se bazira na stimulaciji matičnih ćelija kože faktorom rasta koji se dobija iz sopstvene krvne plazme. Faktori rasta su odgovorni za regeneraciju i rast mladog tkiva. Ovom metodom moguće je prevenirati starenje kože lica, vrata, dekoltea i ruku, ali i čitavog tela. Takođe, moguće je pospešiti rast kose, stimulacijom folikula dlake. Prednost PRP-a je što koristi prirodne regenerativne sposobnosti organizma, zato je bezbedan za pacijente sklone alergijskim reakcijama organizma.

Kada se radi PRP?

PRP se može raditi kada želimo da poboljšamo izgled i tonus kože, kao i da je hidriramo, da smanjimo vidljivost dubljih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama, smanjimo vidljivost akni i ožiljaka od akni – kad god želimo da izgledamo bolje. Ovom metodom se apsolutno uklanja umoran i beživotan izgled, smanjuje se intenzitet nepravilnosti od bora do ožiljaka, ublažava se intenzitet pigmentacija i generalno se dobija ujednačeniji i blistaviji ten.

PRP je tretman koji ne samo da dovodi do podmlađivanja izgleda kože, nego može da se koristi i u terapiji protiv opadanja kose.

Efekti PRP

S obzirom da je koži potrebno vreme da reaguje, prvi rezultati su vidljivi posle 7 do 10 dana, kada dolazi do poboljšanja vlažnosti i izgleda kože. Tokom sledećih 2 do 6 nedelja počinje formiranje novih kolagenih vlaknana i poboljšava se struktura i tonus kože. Mreža novog kolagena i novi krvni sudovi formiraju se tokom 2 do 3 meseca posle tretmana.

Za potpuni, izraženi efekat neophodno je tretman ponoviti 2 do 3 puta. Značajni rezultati će biti vidljivi nakon mesec dana od poslednjeg tretmana, a potpuni rezultat tek nakon 6 meseci.

Da li boli?

Pre tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik, tako da je tretman komforan za pacijenta.

Oporavak i nega nakon tretmana

Ova intervencija ne zahteva vreme oporavka. Ponekad se može javiti kratkotrajno crvenilo nakon intervencije, koje prolazi u roku od nekoliko sati do jednog dana. Po obavljenom tretmanu poželjno je kod kuće koristiti hidrantnu ili reepitelizujuću kremu 2x dnevno .

Trajanje tretmana: 60min.

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama