рсд
No products in the cart.

Blog

PRP – tretman budućnosti

Kako to obično biva, najbolja rešenja za negu lečenje našeg organizma, a naročito kože, pronalazimo u prirodi. Tako je još pre 30 godina u ljudskoj krvnoj plazmi pronađen esencijalni sastojak koji obezbeđuje mladalački izgled i vitalnu kožu. U pitanju je tretman trombocitima poznatiji kao PRP (Platelet Reach Plazma) ili vampirski tretman.

Kolagen, najvažnija belančevina u našem telu i deo vezivnog tkiva čini našu kožu elastičnom i održava strukturu skeleta i mišića. On se konstantno obnavlja, ali tokom godina se taj proces usporava što dovodi do vidljivih znakova starenja i pojave bora. Rešenje ovog deficita i obnavljanje kolagena upravo obezbeđuje PRP tretman.

Platelet Rich Plasma – PRP

Naša krvna plazma predstavlja svojevrsnu riznicu trombocita (krvnih pločica). One se posebnim aparatom centrifugiraju iz krvi pacijenta i odvajaju od leukocita i eritrocita. Nakon toga se u njih dodaju aktivne supstance – faktori rasta koji stvaraju 4x veću količinu trombocita i proizvode serum koji se metodom mezoterapije i tankim iglicama ubrizgava u kožu pacijenta. Kada se povredimo naše telo samo kao magnet privlači trombocite na povređeno mesto, tako je ova činjenica adekvatan pokazatelj da je PRP metoda idealan izbor za naš organizam.

 

Koji su bennefiti ovog tretmana?

Najveći benefit ovog tretmana je što dovodi do samoisceljenja tako što regeneriše tkivo. Baš iz tog razloga se primenjuje i u lečenju hrskavice i tetiva, kao i kod opadanja kose. Identično delovanje PRP ima i na našu kažu. Hrani je kiseonikom, poboljšava prokrvljenost i hidrira je čime se vrši prevencija njenog starenja. Uspešno smanjuje vidljivost bora na licu, rukama, vratu ili dekolteu, kao i akni i njihovih ožiljaka. Vaš ten biće blistavijitonus značajno poboljšan, a zahvaljujući besprekornoj teksturi kože puder nećete morati ni da koristite. 🙂

 

Kako funkcioniše procedura?

Nakon konsultacija sa dr Majom Jevđević možete se slobodno prepustiti uživanju u ovom potpuno bezbednom tretmanu. Njegovo trajanje je svega 1h u zavisnoti od regije koja se tretira, a najbolje je ponoviti ga 2 do 3 puta sa razmacima od mesec dana. Ovaj tretman nije invazivan i ni na koji način ne ugrožava pacijenta tako da ne postoje ograničenja u količini tretmana.

Ono što je bitno naglasiti je da krajnji rezultati nisu vidljivi odmah, već nakon nekih 2 meseca, jer je trombocitima potrebno minimum 7 dana da u kožu otpuste faktore rasta.

 

Da li je ovo tretman za mene?

Apsolutno da! Ovo je tretman za svakoga, jer je potpuno prirodan i na neagresivan način neguje našu kožu i pruža joj preko potrebnu hidrataciju. Svi smo svesni negativnog uticaja savremenog života i njegovihh posledica na kožu – nespavanje, stres, loša ishrana, malo vremena za bavljenje sportom… Sve ovo dovodi do beživotnog izgleda kože koja ako se ne tretira adekvatno može za kratko vreme da dođe do stanja u kojem ju je mnogo teže oporaviti.

Nakon tretmana možete slobodno nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima, a jedine nuspojave sa kojima se možete susresti su blage modrice ili reakcije na koži usled uboda iglicama. Njihova pojava zavisi od stepena osetljivosti kože pacijenta.

Treba biti svestan da ne postoji “gumica” koja će obrisati godine, ali zato redovnom i kvalitetnom negom možemo usporiti njihove tragove na našem licu i telu. 🙂

 

Stručni tim Glamour klinike veruje da je PRP budućnost estetskih tretmana, jer se njegov izvor nalazi upravo u našem organizmu. Budite slobodni da nas kontaktirate, jer su vam vrata Glamour klinike uvek širom otvorena.

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama