рсд
No products in the cart.

Blog

Najnovija vrsta tretmana na bazi hijaluronske kiseline za podmlađivanje – Profhilo

Zahvaljujući velikom napretku estetske medicine uspešno brišemo godine sa našeg lica, a najveći saveznik na tom putu nam je svakako hijaluron. Ova kiselina prirodnog porekla postala je sastavni deo mnogih tretmana, seruma i krema, jer efikasno neguje našu kožu i hidrira je tako što vezuje 1000 puta veću količinu vode u odnosu na svoju masu. Najpopularniji vid primene hijalurona su hijaluronski fileri, a sve o njima i ovoj magičnoj supstanci možete pročitati ovde.

Kako se hijaluron konstanto istražuje i proširuje se njegovo polje delovanja u svrhu estetskih tretmana, tako se kliničkim studijma došlo otkrića najnovijeg tretman koji je izazvao veliku svetku pažnju. U pitanju je profhilo – injekcioni gel za negu i sjaj kože koji sadrži najveću koncentrraciju hijaluronske kiseline na tržištu (64mg/2ml).

 

Kako deluje na kožu?

Pored hidratacije on stvara različite tipove elastina i kolagenastimulišući fibroplaste u dermisu. Njegova najveća specifičnost je zapravo činjenica deluje na sva 3 nivoa kože – hipodermis, dermis i epidermis i obnavlja adipociteAdipociti su potkožne ćelije masnog tkiva i najveća podrška našoj koži. Njihova glavna uloga je da održavaju volumen kože, daju potporu koži tokom mimike lice, sprečavaju pojavu bora i njeno lomljenje.

Sastavni deo starenja je i deficit masnog tkiva koji se pomoću profhila i sinteze 4 vrste kolagena uspešno obnavljaju. Vaša koža će biti hidrirana, elastičnija, boljeg tonusa i teksture.

Dakle, profhilo tretman deluje u 3 smera i vrši sintezu ključnih sastojaka zaslužnih za mladalački izgled, a to su:

  1. fibroplasti – ćelije koje proizvode kolagen i elastin
  2. adipociti – potporne ćelije našeg lica locirane u potkožnoj regiji
  3. keratinociti – površinske ćelije kože zaslužne za sjaj i blistav izgled

 

Koja je razlika između profhila i hijaluronskih filera?

Hijaluronski fileri povećavaju i nadoknađuju volumen na mestima gde se injektiraju, pa se baš iz tog razloga koriste za korekciju usana, konturisanje lica. Njihova osnovna karakteristika je da se na ovom mestu zadržavaju duže vremena.

Kada je u pitanju profhilo, delovanje je nešto drugačije. On uspešno deluje na sva 3 nivoa kože i zasniva se na stimulisanju regeneracije kože. Ravnomerno se raspoređuje i deluje duboko u tkivu podstičući fibroplaste da proizvode kolagen i elastin, a pored toga uspešno vezuje vodu i obezbeđuje hidrataciju našem licu.

Kome je namenjen profhilo?

Ovaj revolucionarni tretman idealan je za sve vas koji težite diskretno osveženom izgledu kože bez vidljivo povećanog volumena, već hidriranom licu izuzetnog tonusa i zdravom i sjajnom izgledu kože.

 

Koje regije se mogu tretirati Profhilo tretmanom?

Njegova primena je široka pa se tako može koristiti za regeneraciju mnogih kritičnih regija poput vrata, dekoltea, šaka, nadlaktica, kolena, stomaka…Izbor je isključivo vaš. 🙂

 

Koliko tretmana mi je potrebno i kada su vidljivi rezultati?

Ono što je ključno kod profhilo tretmana je što je potrebno uraditi 2 vezana tretmana. Zašto? Zbog životnog ciklusa same ćelije koji je dug svega 3 nedelje i regenerativne aktivnosti koja se usporava na 28 dana, pa se drugi profhilo tretman ponavlja odmah nakon mesec dana.

Sam tretman nije bolan i ne zahteva period oporavka. Jedino što preporučujemo je da u prvih 24h izbegavate intezivni fizički napor, nanošenje šminke na lice, boravak u sauni.

Naravno, najbitnija stavka u donošenju odluke o primeni bilo kog tretmana je odabir adekvatnog specijaliste estetske medicine koji će vam se posvetiti maksimalno i učiniti da se osećate prijatno. Doktorka Maja vam uvek stoji na raspolaganju kao iskreni prijatelj na vašem putu ka negovanoj koži, mladalačkom izgledu i pre svega zdravom organizmu. Zakažite svoje konsultacije i pridružite se Glamour Aesthetic zajednici nasmejanih lica. 🙂

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama