рсд
No products in the cart.

Blog

Lipoliza – tretman budućnosti u svrhu mršavljenja

I pored konstantne fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i redovnog unosa vode, neke regije na našem telu odbijaju poslušnost i pored sveg našeg truda ne uspevamo da ih se otarasimo. Mislimo na one dosadne jastučiće, “spojlere” na stomaku, zadnjici, nogama, ali i na debeljuškasti podbradak. Sigurni smo da vas muči bar jedan od ovih problema. 🙂

Ranijih godina su se ovi nedostaci redukovali na malo invazivnije načine pomoću hirurških intervencija koje iziskuju određeni period oporavka i stres za naš organizam. Danas, zahvaljujući ogromnom napretku estetske medicine na raspolaganju nam je lipoliza – jedan od najefikasnijih tretmana u estetskoj medicini za oblikovanje tela.

 

Koja je njena uloga?

Lipoliza je medicinska procedura kojom se uklanjaju lokalizovane masne naslage na našem telu i licu. Ono što je potrebno naglasiti je da ovo nije tretman za mršavljenje već procedura kojom se tope nagomilane masne naslage.

Njom se kroz nekoliko tretmana smanjuje obim i uspešno preoblikuju željene regije. To su najčešće regije koje imaju tendenciju da akumuliraju masti koje naš organizam ne konzumira. Dakle, ovaj problem nemaju samo osobe sa viškom kilograma, već i svi oni koji svakodnevno treniraju.

 

Kako funkcioniše i izgleda proces lipolize?

Za razliku od dijete, lipoliza je rešenje koje za posledicu nema čuveni “jo – jo” efekat, ali to naravno ne znači da nakon tretmana treba da se opustite, već naprotiv. Vrlo je bitno da se nakon ovog procesa okrenete zdravom načinu života i adekvatnoj ishrani.

Tretman podrazumeva injektiranje lipolitičkih koktela pomoću najtanjih iglica direktno u željenu regiju, odnosno masno tkivo. Lipolitici sadrže najvažnije enzime za regulisanje ćelijskog organizma koji tope masne ćelije i oslobađaju masne kiseline koje se hidrolizuju, odnosno postaju rastvorljive u tečnoj sredini. Makrofagi, zaduženi za čišćenje našeg organizam, pojavljuju se na lokaciji i transportuju masne kiseline u jetru gde se one dalje metabolišu.

Količina lipolitika, kao i njihova vrsta se određuju individulano u zavisnosti od potreba svakog pacijenta.

Koliko tretmana mi je potrebno?

Ne postoji tačno određen broj tretmana, jer je svaki slučaj problematika za sebe i svako telo iziskuje specifičan pristup. Za maksimalne rezultate lipolize potrebno je malo više vremena i zato budite strpljivi, jer ćete sigurno biti prezadovoljni. 🙂

 

Koliko traje sama procedura i da li je bolna?

Tretman je vrlo krtak i traje svega 30 minuta. Bol izostaje i jedino što možete da osetite kao neprijatnost je ubod tankih iglica. Nakon lipolize moguća je pojava crvenila, blažeg otoka ili modrica koji će nestati kroz nekoliko dana. Ono što je ključno je da ne postoji nikakav period oporavka i da se nakon lipolize možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kako izgleda sama procedura i šta možete da očekujte od nje saznajte direktno od doktorke Maje u jednom od naših VIDEA.

Bliži nam se leto i pravo je vreme da našem telu pružimo dodatnu negu. Posetite nas u Glamour Aesthetic centru gde ćemo porazgovarati i zajedno odabrati najbolje tretmane. 🙂

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama