рсд
No products in the cart.

Blog

Kada se počinje sa estetskim intervencijama?

Kada se počinje sa estetskim intervencijama? Ovo je pitanje koje nam se često postavlja pa smo odlučili da vam damo odgovor putem ovog bloga. 🙂

Estetske intervencije većinski su praćene predrasudama da podrazumevaju isključivo procese promene ličnog opisa ili da su namenjene samo starijim osobama u cilju podmlađivanja. Naravno, ovo nije tačno.

Pre svega moramo sagledati njihovu široku primenu kao i spektar najrazličitijih vrsta neinvazivnih tretmana primenljivih u najrazličitijim periodima životne dobi.

 

Počećemo od adolescentskog perioda. Setite se samo svoje osetljivosti i kompleksa u tom periodu izazvanih aknama, bubuljicama i njihovim posledicama u vidu fleka, ožiljaka… Baš iz tog razloga se i u ovom dobu treba posvetiti nezi mlade kože i preduprediti nastanak problema. Vrlo je važno ustanoviti tip kože, njene potrebe i konsultovati se sa dermatologom. Šta doktorka Maja savetuje u vezi sa masnom i aknoznom kožom možete pogledati u videu.

Tokom prethodnih nekoliko godina sve je više mladih ljudi u ranim dvadesetim godina koji se okreću estetskim intervencijama. Razlozi su najčešće korekcija najrazličitijih segmenata tela, nega ili prevencija starenja. U društvu važi mišljenje da su ovakve pobude u ovom periodu bespotrebne, ali ipak treba objektivno sagledati situaciju, jer je potreba za promenama često uslovljena nekim urođenim nedostatkom, a nega sprovedena pravilnim odabirom metoda može samo pozitivno uticati na kožu i telo. Naša preporuka su hemijski piling , PRP tretman  i mezoterapija .

 

Moramo imati u vidu da je ovo životno doba kada dolazi do različitih i naglih promena, životnih i poslovnih stresova koji ostavljaju trag na našem telu i licu. Baš zato im se treba posvetiti na vreme. 🙂

Minimalne estetske korekcije poput hijaluronskih filera u usnama i jagodicama apsolutno ne mogu naškoditi vašem zdravlju, a doziranom i pravilnom primenom samo mogu pomoći u izgradnji samopouzdanja. Korigovanje urođenih nedostataka kao što su nepravilan oblik nosa, spušteni kapci i slično takođe se rešavaju primenom hijaluronskim filerima.

 

Kada pričamo o periodu od 26. godine koža tada definitivno doživljava promene, gubi kolagen i hijaluron čime joj drastično opada tonus. Ovaj trenutak je pravo vreme da počnemo sa dodatnom negom, jer dolazi do pojave prvih bora čije se dalje stvaranje može značajno usporiti. Pitate se kako i kojim tretmanima? Zakažite konsultacije u Glamour Aesthetic klinici gde će vam doktorka Maja dati najbolje savete i kreirati program nege specijalno za vašu kožu. 🙂

Ukoliko mislite da ste zakasnili sa početkom nege savetujemo vas da se ne brinete, jer je uvek pravi trenutak da se posvetite nezi svoje kože. 🙂 Moderna medicina nalazi se na svom vrhuncu i uz pomoć najrazličitijih filera obezbeđuje sve ono što nam je potrebno na putu do jedrog, zdravog i mladalačkog izgleda.

 

Pored primene estetskih intervencija treba posebno obratiti pažnju na vođenje zdravog načina života ispunjenog pravilnom ishranom, fizičkom aktivnošću, odsustvom stresa. Svi ovi faktori su najvći saveznik estetske medicine i vašeg organizma. Imajte to na umu. 🙂

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama