рсд
No products in the cart.

Blog

Estetske intervencije na telu – za ili protiv

U poslednjih nekoliko godina plastična hirurgija zajedno sa estetskim intervencijama doživela je ogromnu ekspanziju i ubrzano se razvija iz dana u dan. Njihova primena na ljudskom telu je višestruka i pored estetskih ima i funkcionalnu primenu kod lečenja različitih povreda i korekcije urođenih defekata.

Kako to obično biva, ova grana medicine naišla je na veliki broj pristalica, kao i oštrih protivnika. Negativni komentari često se vezuju za nebezbednost po ljudsko telo, veštačko prikrivanje kompleksa i preteranu konzumaciju koja dovodi do deformacije i pojave određenih komplikacija.

Da bismo razbili potencijalne predrasude i informisali vas na jedini pravi način, u ovom blogu ćemo se osvrnuti na sve benefite estetskih intevencija, rekonsturktivne i plastične hirurgije za ljudsko telo i edukovati vas o njihovoj ispravnoj konzumaciji.

 

Ono čemu definitivno teži svaki pojedinac modernog doba su instant rezulati i to važi za sve segmente života. Kada su zdravlje organizma, izgled i fizička spremnost u pitanju ipak treba usporiti, jer oni iziskuju vreme. Njihova nega je konstantni proces čije je “gorivo” naš psihofizički balans, dok su osnova posvećenost i pravilna selekcija aktivnosti koje će nam pomoći na tom putu.

Vaš cilj primarno treba da bude zdrav način života. On podrazumeva pre svega redovnu fizičku aktivnost, kvalitetan san, maksimalan unos vode i zdravu ishranu. Sve ove stavke treba da postanu navika i prerastu u životni stil.

Pre svega morate upoznati vaše telo i steći realnu sliku o njegovim potrebama. Često smo skloni da preterujemo u zadacima koje postavljamo ped sebe, jer nam društvo i mediji nameću ideju o “savršenom” izgledu, opšte prhvaćen ideal lepote i ideju da o večnoj mladosti. Moramo biti svesni da smo svi drugačiji i da tako i treba da ostane. Svom organizmu uvek treba da pomognemo da dobije ono što je najbolje za njega u pravom trenutku i zato je jako bitno da budemo potpuno svesni sebe, svojih nedostataka i problema.

 

VAŽNO: Kako ne biste skrenuli sa puta i dozvolili nesigurnostima da vas poremete vrlo je važno da se obratite stručnjacima i proverenim ustanovama koje će vam dati prave savete i pomoć.

 

Kako vam na ovom putu mogu pomoći estetske intervencije?

Prva asocijacija na njihovu pomen su uglavnom instant tretmani intervencije koje daju kratkoročne rezultate, a to je baš ono što mi želimo da opovrgnemo i informišemo vas na pravi način.

Zapravo, njihova uloga je da pored svega gore navedenog pomognu u ostvarenju dugoročnih ciljeva i pruže najbolje našem telu.

Moderna medicina je toliko napredovala da se ovi tretmani, kao i zahvati mogu primeniti na različite delove delove i rešiti mnoge estetske i zdravstvene nedostatke.

Dakle, njihov fokus se ne odnosi samo na regiju lica kako se to inače misli. Dobar primer za to su operacija septuma nosa (otežano disanje), smanjenje grudi (bolovi u kičmi), otklanjanje strija, ožiljaka i slično…

 

Trenutno je najaktulenija primena različitih nehirurških intervencija pa ćemo se stoga posvetiti konkretno njima.

Najaktuelnije nehirurške intervencije i njihovi benefiti

Nehirurške intervencije najčešće podrazumevaju injektovanje različitih supstanci u naše lice i telo i ono što je najbitnije – pretežno su prirodnog porekla. Najpoznatiji su hijaluron, botoks,  i krvna plazma (PRP tretman).

Hijaluron  je složeni šećer (polisaharid) i stvara se u našem organizmu. Nalazi se u koži, očima, zglobovima, hrskavici, a u telu odraslog čoveka nalazi se oko 15 grama ove supstance.

Kako koža stari, postaje suvlja i gubi elastičnost pa je osnovna uloga hijalurona da uspori ovaj proces i vezujući vodu obezbedi dovoljno vlažnosti, mekoću i tonus.

Dakle, pomoću njega telu nadomešćujemo njegov prirodni segment koji vremenom gubi.

Netačne su informacije da je botox  otrovan i da trajno šteti našem organizmu. Istina je da je on toksin (Botulinum toxin A) i predstavlja pročišćeni protein bakterije clostridium botulinum koji se primenjuje ne samo u estetskoj medicini već i u neurologiji i oftamologiji još od 1980. godine. Njegova osnovna uloga je da smanji kontrakcije mišića u tretiranim regijama i tako pomogne organizmu da stvara nove bore.

Primenjuje se i u svrhe fizikalne medicine, a rešava i probleme poput prekomernog znojenja i asimetrije kapaka i obrva.

 

Tretman trombocitima, poznatiji kao PRP tretman (Platelet Reach plazma)  zasniva se na njihovom centrifugiranju iz krvi pacijenta i odvajaju od leukocita i eritrocita, a njegov cilj je obnavljanje kolagena, najvažnije belančevine u našem telu. On našu kožu čini elastičnom i održava strukturu skeleta i mišića.

Dodavanjem faktora rasta u ekstrakovane trombocite stvara se 4x veća količina trombocita i proizvodi se serum koji se metodom mezoterapije i tankim iglicama ubrizgava u kožu pacijenta. Na ovaj način vrši se prevencija starenja kože, telo se hrani kiseonikom i poboljšava se prokrvljenost.

Ono što je zajedničko svim ovim intervencijama je da ne zahtevaju period oporavka već pacijent odmah može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Nadamo se da smo uspeli da vam bar malo približimo pozitivne strane estetske hirurgije i načine na koje može doprineti ne samo poboljšanju vašeg fizičkog izgleda već i rešavanju mnogih problema. Naša misija je da zajedno pomoću najprirodnijih metoda postignemo dugoročne rezultate koji će vas učiniti srećnom i zdravom osobom. Uvek smu tu da vam pomognemo i posavetujemo vas, a sve što treba da uradite je da kliknete ovde  i zakažete svoje konsultacije.

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama