рсд
No products in the cart.

Blog

DR.CYJ hair fileri

Da li vam je poznata izreka – “Ne znaš kako je dok te ne snađe.” ? Nažalost, ovu temu bismo započeli baš njom, jer je kosa nekima samo frizura, dok je drugima svakodnevni problem i vrlo veliki stres.

Slaba kosa, alopecija ili kosa koja opada čest su problem i kod muškaraca i kod žena. Uzrok može biti genetski ili izazvan faktorima kao što su posledice različitih sistemskih bolesti, psihičke nestabilnosti, lošeg tretiranja kose, stresa.

 

Ono što je sigurno je da ovo nije samo stvar estetike, već i jedan od uslova naše emotivne stabilnosti. Bujna kosa adut je mnogih i pored zanosne lepote odaje i utisak zdravlja i vedrine života. Setite se samo momenata kada vam je frizer odsekao više kose nego što ste zamislili. Osetili ste se tužno i opalo vam je samopouzdanje, zar ne? 🙂 Baš tako i još jače boli svaka vlas koja opadne.

Dobra vest je da moderna medicina uvek pronađe rešenje i da bezizlazne situacije skoro i da ne postoje. Tako su se u ovoj sferi izdvojili DR.CYJ hair fileri – injekcija zasnovana na patentiranoj formuli od 7 peptida i hijaluronske kiseline namenjenih revitalizaciji kose i vlasišta.

 

Šta su zapravo glavni faktori rasta kose?

To su definitivno dve vrste gena i proteina koji vrše različite funkcije – podstiču rast ili podstiču gubitak kose. Dakle ključno je napraviti balans i povećati ekspresiju jednih, a smanjiti je kod drugih.

Zapravo, da bi se podstakao rast kose neophodno je ojačati folikul dlake, pospešiti prokrvljenost kože glave i samog vlasišta, jer se na taj način stimuliše rast novih vlasi.

 

Šta su DR.CYJ hair fileri i kako funkcionišu?

Ovaj proizvod jedinstven je na tržištu, uspešno je pokrenut 2016. godine, a rezultat je trinaestogodišnjeg rada R&D kompanije Caregen.

Dr Cyj, prvi filer za kosu, deo je najsavremenije tehnologije i sadrži hijaluronsku kiselinu i biomimetičke peptide, faktore rasta, enzimime, minerale i vitaminine.

Svaki od 7 patentiranih peptida je pokazao svoju efikasnost u procesu ponovnog rasta i gubitka kose različitim in-vitro testovima.

 

Ključne funkcije ovih peptida:

  • stimulišu rast kose – pojačavaju delovanje beta-katenina aktiviranjem njegovih matičnih ćelija koje ponovo osiguravaju rast kose u anagenoj fazi (aktivnoj fazi rasta kose).
  • zaustavljaju alopeciju
  • deluju kao antioksidant – blokiraju štetne uticaje stresa, UV zraka i drugih spoljašnjih faktora.
  • stimulišu angiogenezu – podstiču stvaranje zdravijih folikula dlake hraneći koren kose.

 

Kome i čemu su namenjeni ovi fileri?

  • ženama i muškarcima sa slabom i tankom kosom
  • poboljšanju rasta kose
  • bržem rastu rast kose i povećanju volumena kose
  • lečenju gubitka kose i proređivanja kose, kao i alopecije
  • ćelavim ženama i muškarcima
  • ljudima koji su transplantirali kosu i koji žele da produže životni ciklus svojih implantata

 

Da li su rezultati zagarantovani?

Apsolutno. Klinička istraživanja pokazala su da ova metoda daje maksimalne rezultate kada su u pitanju rast kose, kao i njeno jačanje i progušćivanje.

 

Koliko tretmana je potrebno i da li su bolni?

Vrši se serija od 4 tremana na 2 nedelje, dok je sama intervencija potpuno bezbolna.

 

Imate neki od navedenih problema i pitate se da li je ovo tretman za vas?

Doktorka Maja vam stoji na raspolaganju i sve što treba da uradite je da zakažete konsultacije, rešite sve svoje nedoumice, a na kraju i probleme. 🙂

Kontakt


© All Copyright dr Maja Jevdjević 2023 by NoWPDrama